rady

Guarana: Energia z prírody, nielen pre ťažké dni

Či už ste študentom, manažérom, športovcom alebo vám len chýba každodenná energia, práve pre vás môže byť Guarana ideálnym riešením! Potlačí únavu, dodá vám energiu, zlepší koncentráciu a budete sa cítiť lepšie.

Pomáha odbúrať rannú opicu z alkoholu, detoxikuje telo, čistí krv, zlepšuje krvný obeh a podporuje činnosť srdca. Je ideálna nielen pri psychickej, ale aj fyzickej záťaži.

Guarana je rastlinou amazonských dažďových pralesov. Výťažky z jej plodov sú bohaté na vitamíny, minerály a látky vo svojej prírodnej forme. Medzi jej najznámejšie látky patrí kofeín a guaranín. Jej kofeín na rozdiel od kofeínu v káve nedráždi a neprekysľuje žalúdok. Guaranín je stimulačná látka podobná kofeínu.

Miestny indiáni po generácie poznali účinky tejto rastliny a ich plody využívali denne ako zdroj energie. O pôvode tejto rastliny sa u týchto indiánov traduje legenda o tom, že rastlina sa zrodila z očí dieťaťa. Toto dieťa malo byť asi tým najodvážnejším a najšikovnejším v celej amazonskej džungli. Legenda pravdepodobne vďačí za vznik aj tomu, že zrelé plody a rozprasknuté oplodie tejto rastliny pripomína ľudské oči.

V porovnaní s energetickým nápojom či kávou, Guarana nepôsobí v tele len ako chvíľkový stimulant. Jej účinky sú stále a uvoľňované pozvoľna počas 6 až 8 hodín. Vďaka tomu vám dodá energiu na celý deň. Guarana nie je nijak návyková a preto je vhodná ako životabudič na každý deň.

Guaranových prípravkov je na našom trhu už viacero. Žiaľ, veľká časť je vyrobená len z extrahovanej Guarany. Pri extrahovaní sa znižujú účinky a obsah jej vitamínov, látok a minerálov. V súčasnosti je na Slovensku dostupná jediná Guarana v tabletách s obsahom čistej neextrahovanej Guarany. Produkt je vyrábaný priamo v krajine pôvodu rastliny, v Brazílii, a vďaka obsahu čistej Guarany si zachováva všetky svoje pôvodné vitamíny, látky a minerály.

Oficiálna stránka pre tento výživový doplnok je www.GuaranaPlus.sk. Tradícia výroby tejto Guarany siaha až do roku 1945, čo je zárukou spracovania a výroby pôvodnou receptúrou.

Autor: PR článok, 13.3.2013
Foto: guaranaplus.sk