rady

Ako kreatívne darovať mladomanželom peniaze?

Ste vo veku, že aspoň sporadicky chodievate na svadby? Gratulujem, žijete šťastné obdobie. Pokiaľ dostanete aj pozvánku ku svadobnému stolu, tak sa patrí doniesť mladomanželom aj nejaký dar. Nielen v dnešnej dobe mladý pár asi najviac ocení plnú obálku, ale aby to nebola „čistá nuda“., skúste peniaze darovať trochu kreatívnejšie.


Jedným vrzom pridávam pár vďačných nápadov, ktoré sme buď sami zrealizovali, alebo sme tak boli s manželkou obdarovaní.

Fľaša
Slováci a fľaštička? Tak určite  A peniaze? No na parádu. Šikovným spojením získate jedno aj druhé.  Základom je prázdna a obojstranne čistá fľaša z bieleho skla (napr. objem 0,7 l). Do tej na cvernách zavesíte zrolované bankovky patričnej hodnoty. Cverny zabezpečte okolo hrdla priehľadnou lepiacou páskou. Tí šikovnejší aspoň s minimom zručností v grafickom programe zvládnu aj etiketu na mieru, kde sa vedia tiež pekne vyblázniť.  Verte, že to poteší viac ako obálka.



Truhlička
Každý má rád poklady. Hoci už jednému počas svadobnému obradu povedali mladomanželia svoje áno, ten druhý poklad môže prísť o pár hodín neskôr. Stačí naplniť darčekovú truhličku z dreva ... mincami. Jedno a dvojeurovky majú zodpovednú hmotnosť aj nominálnu hodnotu. Určite nebude problém ich minúť.

Obraz
Asi najrýchlejší spôsob darovania bankoviek. Rám na fotku kúpite za pár euro, od desať eurovky po stovku urobíte za pár minút zaujímavú a vítanú koláž, ktorú môžete vtipne okomentovať. Peniaze sa ľahko vyberú a rám ostane na druhé použitie.


 

Dáždnik
Praktický a občas nečakaný dar. Stačí si zadovážiť elegantný dáždnik, do ktorého na vnútorné kovové ramená náhodne zaviažete špagáty s peniazmi. Po jeho roztvorení tak na mladomanželov akoby pršali peniaze.

Pohárik a lá "zelený čaj"
Necháte urobiť mladomanželom šálku na mieru (s vlastným textom), kde napríkald namiesto zeleného čaju dáte zelené, ale peniaze. V preklade stoeurovky. Rýchle a praktické. Určite to viac zabaví ako nudná obálka s papierovým pozdravom z papierníctva.



Verím, že som vás dostatočne inšpiroval na najbližšiu svadbu.

 

Odporúčané články:

Manželský sľub modernej doby. Nuž priority sa menia!
Fotobanka: euro mince




Autor: Myshoun, 23.7.2023
Foto: pixabay.com / wir_sind_klein