MyshWorks

Horská chata pri jazere: Milujem hory na vlastné oči aj na obrazoch

Zdá sa, že krízu stredného veku mám spoľahlivo vyriešenú. Namiesto motorky a tetovania som si kúpil štetce. Možno tým prichádzam o nejaký povznášajúci pocit, ale jazdenie hore dolu mi príde menej kreatívne ako maľovanie obrazov (ak sa to bude dať povedať o mojich dielach). Na presúvanie by stačí auto. Mimochodom, ak by sa ešte kríza „pupkatého fotríka“ vrátila naplno ako bumerang, mám už nejaký ten čas vybratú talentovanú tatérku – Cochezitu. Aj vzor, a lá Simpsonovci, tak bacha! Ale späť k maľovaniu.

Som len nadšený samouk. Plátno, štetce, akrylové farby ... len toho voľného času keby bolo viac. Tento obraz som s veľkými prestávkami maľovať dva roky. A to má skromný rozmer plátna 25x25 cm. Po začatí pozadia a náčrtu sa s ním dlho nič nedialo, potom pribudli veci v popredí, opäť dlho nič, premaľovanie nepodarených stromov a pridanie vlastnoručne vyrobeného rámu (36,5 x 36,5 cm) zo zvyšných smrekových latiek.

Motív je mojou spontánnou fantáziou. Nezobrazuje žiadne mne známe hory, ani konkrétnu chatu s jazerom. Či sa niekde taký výjav nachádza, to naozaj netuším.




Odporúčané články:


Obraz: Digitálne mesto pri mori

Staré vs. nové - 1: Včera sme mali ...

Veselá tabuľka: Dvakrát meraj ...

 

Autor: Myshoun, 13.11.2022