MyshWorks

Piklerovej trojuholník: Drevená preliezačka do detskej izby

Pred časom mi moja krstná dcéra ukázala na mobile jednu detskú preliezku do interiéru. Pozastavil som sa na cene, ktorú za to pýtali – 170 €. Vravím jej „veď to dokážem vyrobiť aj ja, a lacnejšie“. Ona sa toho chytila, a nakoniec som sa do toho naozaj pustil. Dnes už viem, že tých 170 nebolo až tak veľa. Teda, pokiaľ do toho idete v čisto hobby prostredí.

 

Dobrá rada na úvod. Pokiaľ nemáte ako tak solídne technicky vybavenú dielňu, ani sa do toho nepúšťajte. Bude vás to stáť zbytočne veľa peňazí, času a nervov. Okrem vhodného materiálu (rozumej ohobľovaného dreva) to chcelo aj náradie. Asi najdlhšie som zháňal Forstnerov vrták s priemerom 28 mm, nakoľko rebriny sú vlastne bukové rúčky na hrable, práve s takýmto priemerom. V bežných hobby obchodoch zoženiete „forstnera“ akurát tak 20, 22, 25,30 ... ale 28-čku ani omylom.  Ale kamarát mi ho vedel zohnať, tak sa mohlo pokračovať.

Robil som to naozaj „na kolene“, ale s výsledkom som spokojný. Uvádzaný výrobný čas cca 8 hodín bol presiahnutý, ale nebolo sa kam ponáhľať. Prvoradá bola pevnosť a výzor konštrukcie. Výsledná suma len za materiál cca 110 €.

Prikladám pár dôležitých rozmerov pre lepší obraz o „mojom“ Piklerovej trojuholníku. Bol sľúbený jednej malej neposednej princeznej. Múdre stránky hovoria, že trojuholník môžu využívať deti do 4 – 5 rokov, v závislosti od hmotnosti.


Hlavné hranoly
rozmer: 7,2 x 5,5 cm
1. hranol: šesť stupienkov – 80 cm

2. hranol: sedem stupienkov – 84 cm

Spojné trojuholníky
2 ks s rozmermi – 39 x 28 x 1,7 cm so zaoblenými rohmi


Šmykľavka
dĺžka x šírka x hrúbka: 159,5 x 30 x 1,8 cm
strana rebrík: štyri stupienky (5x3 cm) v rozmedzí 25 cm
strana hladká: lakovaná drevovláknitá MDF doska

Maximálne rozmery celej zostavy po zložení: šírka 88 cm, výška 71 cm, hĺbka 84 cm
Spojovací materiál: samorezné skrutky do dreva s krížovou a imbusovou hlavou, lepidlo na drevo, kovové podložky



 


Odporúčané články:


Cucoloris pre všetkých kreatívnych fotografov

Obraz: Digitálne mesto pri mori

Dekoračný domček do interiéru

 

Autor: Myshoun, 15.9.2022
Foto: Myshoun, Sárka