zábava

Praktický vynález pre „lenivých“ záhradkárov

Nedávno som známemu pomáhal v záhrade. A došlo aj na použitie jednokolesového obojručného dopravného prostriedku, medzi zasvätenými známeho ako fúrik (táčky či po šarišsky vilbarik).

Ale ako tak kráčame pozemkom, on si píska. Teda fúrik. Známy hovorí “Musím namazať kolečko“ Ja na to “To nemôžeš, inak by ľudia nevedeli, že pracuješ“. Silná pravda sa v ten podvečer odhalila. Problém bol v tom, že kolečko pískalo nejako ... pomaly. Hovorím „Toto nie je dobré, budú si myslieť, že to flákaš“. Ale pridať do kroku sa mu nechcelo, lebo už sme mali pár hodín roboty za sebou. A tu prišiel kreatívny podnikateľský nápad.

Po prebdenej noci som navrhol a vytvoril zariadenie a mobilnú aplikáciu FastFurique. Jednoduché zariadenie vo veľkosti krabičky od mydla sa umiestni blízko pískajúceho kolesa fúriku. Vnútri obsahuje mikrofón, ktorý nahrá do pamäte pomalé pískanie. Následne si zvukovým senzorom odsleduje pískanie fúrika a do krátkej medzidoby vydá zvuk rovnakého pískania zo vstavaného reproduktora. Tým sa pomalšiemu (lenivému) užívateľovi nezvýši pracovné tempo, ale zvukovo to navodí jeho usilovný stav pre okolie. Zariadenie napájajú dve vymeniteľné alkalické AAA batérie. Dá sa navyše spárovať so smartfónom (zatiaľ iba Android), ktorý vie dať reproduktoru na FastFurique povel, aby zvuk prehrával jednu z troch prednastavených rýchlostí, aj keď fúrik pokojne stojí bez činnosti.


 

FastFurique je vhodný praktický dar pre záhradkárov a stavebných robotníkov. Objednávky mi posielať nemusíte, lebo je to recesia. Článok je „spoplatnený“ len vašim úsmevom.


Odporúčané články:

Zápach zo záhrad je raz a navždy vyriešený
Návrh novej dane: Čo tak začať platiť „ohavné“?



Autor: Myshoun, 18.9.2020
Foto: Myshoun