blogy

Šľak ma ide trafiť z ...

Považujem sa za pokojného, miestami až flegmatického človeka, ale aj na mám svoje hranice, pri ktorých mi niekedy doslova „vyráža dekel“.

- držkovej polievky, tá "sečka" by mala zmiznúť zo stolov civilizovaných národov.

- z čašníkov, čo mi namiesto Beefeater ginu prinesú lacný smradľavý konzumný gin a podobné patoky podobné riedenej Okene.

- z ľudskej blbosti, pretože tá je bohužiaľ nekonečná.

- zo "sedlákov" v Bratislave, ktorí prídu do mesta a keď po čase dostanú vyššiu pracovnú pozíciu, automaticky získajú "batohov syndróm" (pocit, že majú od toho dňa viac rozumu a intelektu) a sú na nevydržanie. Bohužiaľ opak je pravdou. Odporúčaná literatúra Dr. Život - Sedlák v meste.

- z vypatlaných cicušiek, ktoré v domnení krásneho života si začínajú s pochybnými týpkami z podsvetia. Keď jej "kinga" zastrelia a jej zostanú na krku dve malé deti, potom sa sliepky zbadajú. (žena = samica, od prírody si hľadá najschopnejšieho samca - takže to majú geneticky dané)

- moderných žien, ktoré za základné merítko výberu partnera považujú jeho solventnosť. Zvyšok ich nezaujíma, hlavné že je sa dievča dobre vydala.

- z policajtov, ktorí namiesto pomoci občanom len špekulujú kam sa postavia a začnú buzerovať za rýchlosť, lekárničku, predpisy. Stále totiž platí, že "kde končí zdravý rozum, tam začína policajná logika".

- z pseudointelektuálov, ktorí si myslia že: keď si pozrú taký a taký film, počúvajú takú a takú hudbu, prečítajú takú a takú knihu a nebodaj začnú aj fotografovať, tak ich tvorivý intelekt nemá hraníc a sami seba presviedčajú o svojej výnimočnosti a dokonalosti. Ak sa začnú dávať do uzavretých skupiniek, kde spolu akože na ťažkej úrovni komunikujú - Sodoma Gomora, to radšej týždeň na samotke v base a pozerať na vietnamský monoskop ako počuť taký rozhovor.

- z infantilov, ktorí nie sú schopní bez svojej matky urobiť vážnejšie "životné" rozhodnutie (kúpa oblečenia, nábytku, výber priateľky ...)

- z "chrobákov Truhlíkov", ktorí všetko vedia, všetko videli, všetko poznajú... Väčšinou trpia komplexom "neuznaného nadsamca"

- z nedokonalého Trestného zákona, kde sa napadnutý občan nemôže primerane brániť útoku, prípadne útoku zabrániť a predchádzať, alebo aktívne chrániť svoj majetok. Toto je ten pravý raj pre gaunerov a skorumpovaných sudcov a policajtov, kde pyká väčšinou nevinný.

- z ľudskej naivity, kde sa ľudia ako stádo bečiacich oviec nechá oklamať na rôzne akcie a zľavy v hypermarketoch. Radosť tu robiť predajný marketing.

- z neserióznych obchodných partnerov, kde sa viac tešíte na ukončenie spolupráce ako v deň jej začatia.

- z reštaurácií, kde vám "menu dňa" donesú po pol až trištvrte hodine čakania.

- zo slovenskej mentality, to znamená: nedopriať, nepomôcť, nepožičať, nedať, nepodporiť, ...

- z dôchodcov v MHD, ktorí sa potrebujú presúvať z miesta na miesto akurát počas rannej a poobednej špičky. Ako keby skoro ráno a pred obedom nemali dosť času vo svojom ničnerobení.

- z bezohľadných vodičov, čo si myslia že značka a farba zahraničného auta sú dostatočné predpoklady na porušovanie pravidiel cestnej premávky a základnej slušnosti a ohľaduplnosti.

- zo zamestnancov, ktorí budujú kariéru na základe riťolezectva, donášania šéfovi, falošného kamarátstva k nadriadenému a všetku svoju robotu majú vždy urobenú viac hubou a zbytočnými rečami okolo, ale nie preukázateľnými výsledkami.

- z cheaterov pri hre Counter Strike, aby si dokázali, že aj zabednený pubertálny blbeček môže byť veľký zabiják sa utiekajú k pomocných scriptom. Hanba.

- zo sadrových trpaslíkov, ktorí hyzdia záhrady našich spoluobčanov bez vkusu. Ďalší z vrcholov je aj keramicky jeleň vložený do záhradnej skalky.

- z úbohých "kopirákov", ktorí nedokážu vymyslieť nič vlastné a kreatívne, ale len bohapusto skopírujú už vymyslené a nakoniec to prezentujú ako svoje dielo, nápad, riešenie ...

- zo smrti skvelých ľudí.

- z neschopných štátnych úradníkov na Slovensku

- z ľudí, ktorí idú po politiky vraj preto, že chcú pomôcť občanom. Bohužiaľ chcú pomôcť len sebe sa dobre nabaliť.

- z ľudí čo pomenúvajú súbory (doc, pps, jpg, gif ...) s diakritikou.


Autor: Myshoun, 10.10.2010
Foto: mattchangeslives.com