cestopisy

Výlet na vodopád Skok: Cesta tam a späť

Veľmi obľúbená nenáročná túra, počas ktorej sa ani nedá zablúdiť. Jednak je cesta veľmi dobre označená a jednak stále ide niekto pred vami či oproti. Od tvrdej asfaltky, z prašného chodníka cez lúku, chvíľu lesom a vyšliapanou cestou Mlynickej doliny až po kamenný chodník pred vodopádom. Prechádzku na približne pol dňa zvládnu aj deti či starší ľudia.

Výlet sa väčšinou začína pri stanici Štrbské Pleso smerom ku skokanským mostíkom okolo stanice lanovky na Solisko. Za hotelom Fis sa držíte vpravo po žltej značke idúcej k lesu. Po pohodovej hodine a pol v krásnom prostredí a výhľadov na okolie. Po ľavej strane na vás dáva pozor štít Predného Soliska (2 093 m). Odmenou bude blízkosť vodopádu, ktorý padá nadol z výšky cca 25 metrov. Je považovaný za jeden z najkrajších tatranských vodopádov. Je celoročne prístupný a nevzťahuje sa na neho zimná uzávera. Kto bude ešte vládať, ten môže vyšliapať aj na blízke Pleso nad Skokom (do 10 minút).

VIDEO: Trochu neštandardne sa začína už pri vodopáde a ukazuje spiatočnú cestu. Je to však dostatočná motivácia sa tam vybrať aj osobne.

 

Odporúčané články:

Recenzia hotela Toliar *** očami návštevníka

FOTO: Z Chopku na Ďumbier a späť

Važecká jaskyňa: Medvede tam môžete vidieť dodnes

Ísť do Vysokých Tatier a nevidieť tieto miesta, to by bol hriech

myshfoto

Vodopád Skok

© 2018 Myshoun


Autor: Myshoun, 7.10.2018