cestopisy

Terra Permonia: Miesto, kde sa rada zababre a zabaví celá rodina

Pôvodne som z návštevy Banskej Štiavnice plánoval veľkú fotogalériu, ale počasie sa rozhodlo podľa seba, a zákerne nadelilo jarný dážď. Našťastie aspoň vyšiel plán A. Zobrať deti do Terra Permonie v centre mesta oproti kostolu Sv. Kataríny.

 

Tam sme dorazili v teň deň ako prví návštevníci, takže ochotná animátorka mala čas nám všetko dôkladne povysvetľovať. Čo sa kde nachádza, s čím sa ako narába a čo kde nájdeme. Mať aspoň vstupné info sa na mieste kreatívnej zábavy pre celú rodinu celkom hodí.

Najprv sme si vyskúšali Vynálezovňu. Tu deti nájdu lupienkové píly, stojanovú vŕtačku, ručnú vŕtačku, rezačku na polystyrén, rôzne šablóny ale aj štetce a farby. Pre starších  (+10) a pokročilých sa vzadu nachádza aj Kovovňa, ale tú mali bohužiaľ teraz neprístupnú.  Tam sa otvára svet vŕtania, rezania, pílenia či ohýbania kovu. Z rohom si v hlinenom hrnci môžete potočiť čistý papier na ktorý si nastriekate farby, a odstredivá sila urobí svoje. Následne ho môžete nechať prebehnúť pod lisom na vyrezávacej šablóne.

Čisto zábavno zážitkové  miestnosti sú napríklad Mašinkáreň (vlhký sen všetkých vláčikových modelárov), Fosforovňa (postavíte sa pred stenu, zapnete ostré svetlo, a po zhasnutí vidíte svoje tmavé tiene postáv) alebo skladanie plastových kociek vo dverách s nápisom Lego.

Asi dve hodiny sme sa tu v pohode prebavili. Deti mali možnosť si vyskúšať nové veci a odchádzali spokojné. Za 4 €/ osobu je to seriózna cena. Komu nestačilo mojich pár stručných viet, ten viac info nájde na oficiálnej stránke Terra Permonia.

 

 

Odporúčané články:

Nemecký Legoland: Za tú detskú radosť to stojí

Zo zábavného parku Permonium nebudete chcieť ani odísť

Známe hrady a zámky priamo pod nohami: Park miniatúr

Nový Zveropark musíte rodinke ukázať. Majú čím zaujať!

Autor: Myshoun, 9.4.2018
Foto: Myshoun