zábava

Zábava aj adrenalín v únikovej miestnosti - Vo štvorici po opici

Vypustiť paru s priateľmi sa dá rôzne. Okrem baru s alkoholom a niečím pripomínajúcim tanec to chce občas aj niečo skupinovo netradičné. Horúci tip by bol.

 

Skvelý relax po práci ponúka aj escape room na Jungmannovej ulici 12 v Bratislave (vstup z terasy.) Väčší stres ako samotná hra je však parkovanie pri budove. Ale berte to ako rozcvičku vyhľadávacích schopností voľného miesta a šoférskej šikovnosti.

Pri podobných akciách je najlepšie si vyskladať tím s rozdielnym myslením – vždy sa však hodí niekto s tým technickým, logickým a matematickým. Pri miestnosti „Vo štvorici po opici“ pomôže minimálne jeden muž. Ktoré konkrétne jeho vedomosti budú využité však prezrádzať nebudem, nechcem predsa kaziť dobre pripravenú únikovú hru. Naša alkoholicky triezva partia tam vyrazila v zložení zviera a tri krásky. Úlohy sme si pri začiatočnom poučení  podelili tak, že dvaja primárne hľadajú stopy, tretí rieši úlohy a štvrtý robí paniku. Nakoniec ale každý prispel svojou trochou ako sa ďalej posúvať vpred v hre. Na všeobecnú radosť sme sa ale dostali včas von v limite.

... a čo teraz?
Našťastie nad hladkým priebehom tu bdie očami aj ušami milá asistentka (aspoň my sme takú mali), ktorá vie v prípade nejasností alebo núdze jemne nasmerovať herný tím cez počítač. (Hanba - nehanba, určite ju využijete aj vy). Samotný príbeh musíte vyriešiť v troch miestnostiach, a pomocou rôznych stôp a hádaniek sa treba dopracovať k nájdeniu prsteňa pre ženícha. Bez spolupráce v skupine to rozhodne nejde a napríklad štyria až šiesti ľudia sa určite viac zabavia ako dvaja.  Aj keď vo dvojici spoznať partnerku pri plnení úloh v časovom strese môže mať tiež svoje čaro.

Po hodine sme všetci vyšli vysmiati a spokojní. Svoju dávku zábavy si určite užila aj asistentka (z tej sprchy mám malú traumu doteraz :) ). A prezradím vám ešte niečo, už teraz plánujeme navštíviť ďalšiu únikovú miestnosť.

PS: Škoda, že je fotenie hráčmi počas hry zakázané. Tak by som nemusel šlohnúť ilustračné obrázky z ich oficiálnej stránky, kde nájdete aj viac info.

Autor: Myshoun, 19.3.2018
Foto: x-quests.sk/