cestopisy

Nemecký Legoland: Za tú detskú radosť to stojí

Nepoznám dieťa, ktoré by nemilovalo tie malé farebné plastové kocky z ktorých sa dajú poskladať neskutočné veci na hranie. Lego lacné zrovna nie je, ale za to rozvíjanie fantázie a naberanie zručnosti tie peniaze rodina rada dá.

Každá nová krabica lega s deťmi robí divy, keď sa nevedia dočkať ako si začnú skladať hračku podľa návodu. A čo potom s nimi urobí výlet, kde z neho postavené na jednom mieste šialené množstvo vecí? Čistú radosť. Nakoľko pri Slovensku je najbližší Legoland v nemeckom Günzburgu, tak sme ich chceli potešiť.


Pobaľte sa, vyrážame
Dajme tomu, že máte skontrolované auto, vybavené cestovné poistenie, kúpenú rakúsku diaľničnú známku (v Nemecku netreba). S približne s dvomi zastaveniami na občerstvenie (odporúčam reštauráciu nad jazerom Mondsee) či toaletu sa to dá potiahnuť. Počítajte cca 8 hodín.

verzia pre samovrahov: skoro ráno jazda tam, celý deň na nohách, večer jazda domov (to asi nedal nikto)
verzia pre dobrodruhov: skoro ráno jazda tam, celý deň na nohách, prespať v Legoland Deutschland Resorte, celý deň na mieste, večer jazda domov
verzia pre pohoďákov: doobeda jazda do Mníchova s prespaním, na druhý deň ráno po cca hodine a pol doraziť do Günzburgu, celý deň na nohách, prespať v Legoland Deutschland Resorte, celý deň na nohách, večer smer Mníchov, a až na ďalší deň jazda domov

S menšími deťmi je ideálne verzia pre pohoďákov, lebo celý deň v pohybe dá zabrať aj dospelým. A po hodinách v aute chce človek vidieť aj niečo iné ako len asfalt pred sebou. No nech sa rovno prepadnem do Západného Nemecka, ak to nie je pravda.



Gutten tag ...
Pri vstupnej bráne Legolandu idete rovno na prehliadku batožiny. To beriem, veď nejaký magor s mačetou do detského parku nepatrí. Otázkou je, kam ísť skôr? Ťažko povedať. Tu pomôže orientačná mapa, alebo osvedčený spôsob za nosom. Od ráno do záverečnej pobeháte aj tak všetko, aby ste si urobili prehľad toho, čo chcete vidieť na druhý deň, prípadne čo rovno vynechať a kam sa aj dva – trikrát vrátiť. Atrakcie, toalety, občerstvenie, obchody všetkého je tu dostatok a čisté.

Je čas ísť spať
Kto si vybral štýlové ubytovanie v Legoland Deutschland Resorte, ten nebude ľutovať. Je tu egyptská, westernová, stredoveká či pretekárska časť. Tí solventnejší si môžu vyskúšať nocľah v jednom z troch lego hradov. Nechýbajú detaily a nemecká precíznosť, jednoducho dali si záležať. Večernú prechádzku určite nevynechajte. Ráno sa pokojne naraňajkujte pri bohatých švédskych stoloch, odubytujte sa a druhý deň v Legolande môže začať.



Kde bolo najlepšie, pôjdeme ešte raz
Na druhý deň vás už deti samé navedú, kam chcú ísť ešte raz. Výhodou je, že na väčšinu atrakcii idú aj rodičia bez pocitu, že je to len čisto detská záležitosť. Občas len trochu nepoteší fakt, že všetko je dostupné a vhodné pre deti od 120 cm. Namiesto ďalšieho textu to jasnejšie povedia fotky a video.

 

Odporúčané články:

Zo zábavného parku Permonium nebudete chcieť ani odísť

Známe hrady a zámky priamo pod nohami: Park miniatúr

Nový Zveropark musíte rodinke ukázať. Majú čím zaujať!

Habakuky: Úžasná slovenská fantázia naživo

Tip na výlet: Úžasné viedenské terárium Haus Des Meeres



Autor: Myshoun, 23.10.2017