zábava

Typy svadobných DJs, ktorí pokazia či naopak zachránia svadbu

Za svoj mentálne mladý život ale už fyzicky stredného veku som okrem tej vlastnej zažil aj kopec ďalších svadieb, kde som (väčšinou triezvym) očkom sledoval, ako sa s tým celým cirkusom okolo vysporiada pánko spoza reproduktorov. Videl som stratených zúfalcov vo frckanom saku a tenkej koženej kravatke až po otričkovaných diskdžokejov, ktorí trafili vkus svadobčanov skoro s chirurgickou presnosťou.

O tom, že len profesionálny „púšťač pesničiek“ dokáže zachrániť aj úplne zabiť celú svadbu niet pochýb. Na tej mojej som vyslovene pohrozil tomu mantinelovi, že ak pustí hudobný suterén „Jede jede mašinka“, tak mu prekopnem blanu najväčšieho repráku a nedostane zaplatené, tak to hovädo so svojským „humorom“ to pustilo hneď v prvej várke veselých pesničiek. Na zabitie.

Takže ešte raz. Kto je najväčší pán na každej svadbe? Žiadna vybielená nevesta, ale DJ! Tu si ich teraz v krátkosti predstavíme:

DJ - panic
Premotivovaný úsmev ako pri prvom milovaní, spotená košeľa a tik v oku, to celé podčiarknuté veľkým otáznikom v hlave, že „čo kua teraz robiť?“. Sem tam síce dostane mikrofón šajbu zo spätnej väzby pri neistom príhovore svadobčanom, ale týmto levelom si raz musí  prejsť každý v spomínanom fachu.

DJ – konzervatívec
Má svoj vopred pripravený line-up, ktorý je tak (iba podľa neho) dokonalý, že je prakticky nemenný. Ak vyhovuje na dožinkoch v Huncovciach, na narodeninovej oslave vo Veľkej Mači, tak prečo by doboha nebol dobrý pre svadbu v Nových Zámkoch?

DJ – nedocenený moderátor

Každú, ale hovorím že každú pesničku musí uviesť ako rozhlasový spíker. „A táto muzička od kapely Duran Duran bola po osem týždňov v britskej TOP 10 v roku ...“  Spevák skupiny Zedol si mi bubon sa potom vydal aj na sólovú dráhu, kde sa spojil s ...“ Pritom si borec od cédečiek (našťastie nie od mp3) myslí, že tieto premúdrelé kecy na svadbe niekoho vôbec zaujímavú. No nie!

DJ – jukebox
Má nejaký ten svoj základ, ale potom je väčšinou otvorený želaniam hostí čo pustiť. A tak sa po sebe bez problémov objaví infantilná odrhovačka zo Spievankova, cez ABBU, Metallicu, Kanye Westa až po obľúbenú českú pesničku strýka Imra „Tak mi ho teda nandej“. Nemý úžas ... a alkohol sa už neleje do úst, ale radšej do uší. Za rýchle potešenie od spotenej svadobčanky zmixuje dokopy aj Šmoulov, Kazíka a rap.


DJ – ja tak rád trsám, trsám
Discotešílko, ktorý si púšťa pesničky podľa seba, a nie podľa vhodnej regionálno - vekovo – promilovej situácie na akcii mladomanželov. Za mixpultom si sám s radosťou zatancuje viac ako spité družičky a pupkatí tatkovia dokopy. Chvíľu je to motivačný pohľad, ale zabávať sa na týpkovi a lá „všetci oči na mne, lebo ja trsám“ je len dočasné ... a hlavne dosť drahé.

DJ – pán majster
To je človek, ktorý dokáže aj pri totálne spitom ženíchovi už o 21:00 hod a škaredej neveste vyčarovať na parkete euforický zážitok od detí až po nahluchlé babičky. To, čo sa by iný poskúšal v zúfalstve zachrániť Helenkou je jej hitovicou „Dlhá noc“ on statočne obíde a vypáli také latino či house, že sa aj pančované domáce víno na stole premení na lahodné brandy. Vie presne podľa nálady a obsadenia parketu vycítiť, kedy je čas na zmenu, čas na slaďáky,  čas na oddychové kolečko. Nie je to mýtus, jedného takého som raz stretol, ale škoda že nie na vlastnej svadbe (to máš za tú Mašinku, kua!)  


Odporúčané články:

Manželský sľub modernej doby. Nuž priority sa menia!

Životopis „drsného“ pseudorapera

Rocková videoparódia: Rammstein spieva po slovensky

Hudba robí divy: Táto vám navodí horúci večer

Autor: Myshoun, 18.10.2016
Foto: freeimages.com