pre ženy

Fajnový recept: Nepečený vláčik

Rýchle, lacné a urobí to dvojnásobnú radosť, nakoľko je to hračka aj sladkosť v jednom. U nás to malo požadovaný úspech, a u vás sa na to môžete spoľahnúť tiež.

Suroviny: 500 g jemného tvarohu,  250 g masla,  2 balenia mliečnych Bebe keksov, 3 ks vanilkového cukru (príp. práškového), 1 balenie toffifee, 2 čokolády na varenie (jemne posekať), plus na dozdobenie rôzne malé sladkosti (napr.:  gumení hadíci, lentilky, malé cukríky, čokoládové trubičky, a miesto komína pokojne pískacie lízatko..)

 

Postup: Ako prvé si pripravte plnku, ktorú vymiešate z tvarohu, masla, cukru na jemnú zmes. Tú postupne natierame na keksy. Ukladajte ich na seba do požadovanej výšky. Keď to budete mať, tak po obvode vláčika ešte natrite zvyšný krém.  Dajte (na noc) do chladničky stuhnúť.

Rozpustíte si čokoládu z cukrom a pomaly natierajte stuhnutú lokomotívu a vozne. Kým je ešte čokoláda teplá a tekutá dozdobte vláčik. Na boky - toffifee, na vozne – cukríky či lentilky, tu sa môžete vyblázniť podľa vlastnej fantázie. Medzi vozne pridajte trubičky, ktoré sú namáčané v čokoláde, aby držali pri sebe.


Súvisiace články:

Recept na fajnové medovníky: Tie na Vianoce musia byť!

Recepty na polievky, ktoré chcú mať muži na tanieri

Autor: arch, 29.5.2014
Foto: Myshoun