rady

Tip na improvizovanú hračku: Hrad

Po Vianociach vám možno ešte ostalo pár papierových krabíc z darčekov. Či už od topánok, hračiek, alebo elektroniky. Žiadna veľkosť ani tvar nie je prekážkou, skôr naopak. Núti vás vyšpekulovať, ako to všetko dať dokopy tak, aby ste sa toho zbavili a zároveň vytvorili niečo zaujímavé.

Po roku a pol za mnou prišiel môj malý živočích, že chce nový hrad.  Ten starý hoci ešte fungoval a bol stále v kurze, chcelo by to však aj druhý - pre mladšieho bračeka. S vidinou usmiatych očiek sa išlo majstrovať – dlhé pravítko, pravítko s ryskou, ceruzka, nožnice, kancelárske lepidlo, priesvitná lepiaca páska a zošívačka. K tomu trochu rozmýšľania a pár hodín práce. Aj keď to trvalo dlhšie ako som plánoval, počuť ráno to detské radostné – jééééj,  tak to stálo za to.


Tento hrad má rozmery cca 60 x 40 x 50 cm. Ospravedlňujem sa, že som nedodržal presný plán architekta, ale nakoniec boli obaja klienti spokojní. Takže kto má čas a chuť, nech sa smelo pustí do kartónových hradieb, veží, mostov a tajných miestností.

PS: Keď to takto pôjde ďalej, tak za pár rokov hádam aj zámok Schönbrunn polepím. Ale viem si takéto hrady a domčeky predstaviť aj z preglejky. To by už bola iná paráda.

 

Súvisiace články:

Tip na improvizovanú hračku: Garáž

Tipy na improvizované hračky: Sú hotové za pár centov, a za pár minút!

 

 

Autor: Myshoun, 5.1.2014
Foto: Myshoun