18+

Erotická minianketa: Slovenky a „kamarát s výhodami“

Po prečítaní x článkov zo zahraničných výskumov o tomto pre nezadaných blahodárnom stave, sa mi niekde v spleti mozgožrútov objavila zvedavá myšlienka. Ako sa na FWB pozerajú (či dokonca rovno zažívajú) naše vysmiate slovenské dievčence. Anonymita dám bola opäť počestne zachovaná. Týmto im rovno ďakujem, že si našli čas na odpoveď.

Ako to dopadlo?

1. Nemám s tým osobnú skúsenosť, väčšinu aktívneho sexživota som žila v klasickom vzťahu. Krátkodobo to podľa mňa môže fungovať, ale potom sa to na jednej strane väčšinou pokazí nenápadným prechodom do inej citovej alebo akejkoľvek rozdielnej sféry. Mám však kamošku - nymfomanku, ktorá si takýto vzťah užíva (a verím, že množstvo žien), ale zároveň nezabúda dodať, že je to človek, s ktorým sa dá aj skvele porozprávať. Takže asi tak.

2. Môj fwb mi neskutočne zdvihol sebavedomie po hnusnom rozchode. Bolo to dobré... kým som sa nezamilovala. Ak je na babu chlapík milý, dobrý, a ešte k tomu ju aj dobre vytrt... pomiluje, tak sa len ťažko dá ubrániť citom. Z takého chlapa máte len to dobré, žiadne ponožky, žiadne hádky, výčitky, dokonca aj vetry púšťa iba na záchode. No nie je to partner a keď je zle, niet sa o koho oprieť, komu vyžalovať, niet s kým romanticky chodiť po meste... FWB je fajn riešenie na preklenutie obdobia, keď sa nechceme viazať, alebo keď od chlapa chceme len funkčné pôžitky a striedanie nie je náš štýl. Bacha však, keď príde láska, lebo tá to všetko dokurv... pokazí.


3. K tomuto nemám čo povedať. Ja s kamarátmi nespím. Spim len s mužom, s ktorým mám vzťah.

4. Ahojky, tak moc skúsenosti s tým nemám, ale môj názor je: Friends with benefits je užitočná vec, keď má dievča diskrétneho "kamaráta" ktorý stojí za to aj v posteli. Zaženiete spolu aspoň to psychotické obdobie "nudy" počas ktorého by ste bez "blízkeho kamaráta" asi vrieskali na okolitých ľudí zmietaný hormónmi, ak by ste už neboli zavretý niekde v blázinci (vychádzam zo seba). Avšak taktiež podľa vlastných skúseností poznám nevýhody takéhoto vzťahu. Sme predsa len cítiace bytosti, preto sa to ľahko môže vymknúť spod kontroly. Chcem povedať len toľko - skôr, či neskôr jeden z nich podľahne citom k tomu druhému a potom sa to už ťažko rieši....

 

5. Bohužiaľ mám s týmto skúsenosť, ale každý z nás si to vysvetľoval inak, takže to nedopadlo moc dobre. Neviem, či aj napriek tomu chceš môj názor, lebo ja kamarátstva s benefitmi určite nezvládam vôbec. Buď potrebujem mať vzťah, alebo iba kamarátstvo. Nič viac - nič menej.



6. Myslím si, že žiadna normálna žena, ak frekventuje stretnutia s nejakým mužom, ktorý jej je sympatický, nemôže pristúpiť na hru "friends with benefits" Skôr či neskôr sa zamiluje a čo potom? Koniec "priateľstva?" Myslím si, že v dnešnej dobe je to tak, že my ženy sa hráme na silné necitlivé a sebestačné, ktorým muži slúžia len na sex a nepotrebujú mať niekoho, o koho by sa museli starať. Pravda je taká, že všetky tajne túžime po láske, aby sme mali po boku niekoho, kto pri nás stojí v dobrom aj zlom. Niekoho, s kým raz budeme mať potomkov a keď to príde, budeme sa z toho tešiť, a nie vidieť v tom problém. A tak, myslím, že som nemala takúto skúsenosť, lebo by mi to ako žene prišlo neúctivé...raz som mala frajera, s ktorým sme to tiahli vyše roka. Ale nejaké to bolo čím ďalej tým viac chladné, že som ozaj mala už pocit, že tam hrá hlavnú rolu sex. Tak som sa s dotyčným rozišla, lebo práve takéto vzťahy - nevzťahy nám bránia v tom, aby sme mohli byť otvorené tým pekným skutočným vzťahom s láskou...veď trpezlivosť ruže prináša. Preto by som radila všetkým ženám -  nezahadzovať sa s mužmi, ktorým ide len o sex. Možno je to veľmi konzervatívna myšlienka, ale myslím si, že tu prísne platí „buď všetko, alebo nič“!

+ K tomuto počtu  musím prirátať ešte sedem oslovených žien, ktoré s týmto stavom nemajú žiadnu osobnú skúsenosť, alebo druhou možnosťou je fakt, že o tom vedia viac, ako sú ochotné priznať. Nuž darmo, ženám do hláv nevidíš : )

Autor: Myshoun a kamarátky, 30.7.2013
Foto: jenslovelessons.com