18+

Viete, čo znamenajú symboly na kondómoch?

Tak páni, hneď na úvod jednu ruku na srdce a druhú na pravítko. Koľkí z nás majú to šťastie, že si musia vyrolovať prezervatív až do konca, aby objavili pár znakov o ktorých existencii možno ani netušia. Kde sú, a čo vlastne znamenajú?

Označenie veľkosti (TS): Hoci na krabičke nájdete klasiku v podobe L, XL, XXL, na samotnom prezervatíve sú presnejšie označenia.  X1 (5-10 cm), X2 (10-13 cm), X3 (14-8 cm), X4 (18-21 cm), X5+ (22 –25), XM (penis nad 25 cm)

Séria výrobcu (SP): Kódované interné označenie vyrobenej série, napr. G4785dx13 

Dátum výroby (DM): Udáva ho šestica po sebe idúcich čísel. Napríklad 250413 znamená, že pršiplášť pre vášho jednookého pána bol vyrobený 25. apríla 2013.  

Krajiny pôvodu (CO): Rovnaké označenie ako majú medzinárodné poznávacie značky krajín. Pri označení PL (Poľsko) alebo CN (Čína) začnite pomaly vyberať meno pre svojho možno už práve počatého potomka.

Odporúčané použitie (RU): V (vaginál), O (orál), A (anál), T (erotické pomôcky)

Rýchlostný index (SI): Číselná hodnota poukazuje na maximálny počet vniknutí  počas jednej minúty. Čím vyššie číslo, tým kvalitnejší materiál. Minimum je hodnota - 15.

Špeciálne vlastnosti: Do tejto položky patrí označenie vône, príchute, drsnosti alebo či je obohatený aj o vrstvu spermidícov. Presnú tabuľku sa mi však dosiaľ nepodarilo zohnať.

Použitý materiál (UM) : Bežný kondóm je vyrobený z latexu (CL), ale alergici na latex poznajú aj jeho verziu z polyuretánových vlákien (CPF)


PS: Tento článok je od prvého písmena po poslednú bodku hovädina ako voda v koši. Nikto však nezaručí, že o pár rokov to tak nebude. Možno som blázon, a možno jasnovidec : )

Autor: Myshoun, 29.4.2013