blogy

Koniec sveta sa nekonal. Čo teraz?

Po veľkom celosvetovom bububu zrazu spľasla bublina, a nič sa nekoná. Nezostrelil nás ani asteroid, ani neusmažili ufóni svojimi laserovými delami, potopa žiadna, sopiek buchlo len pár... Zem sa točí ďalej, jesť nám chutí a aj vyprázdňovanie máme pravidelné.

Média, rôzni šarlatáni či skoro odborníci prišli o tému roka. Mesiace masívne vopred ohlasovaný Súdny deň prebehol  bez väčších prieťahov.

 

Panika okolo Y2K
Je to v podstate len celkom nedávno, čo mal svet „na riedko“ z roku 2000. Problém bol výsledkom programovania základných funkcii softwaru a hardwaru, kedy programátori v snahe šetriť počítačovú pamäť zapisovali rok iba pomocou dvoch číslic. V dôsledku toho mnohé programy prelom storočia interpretovali chybne. Jednoducho prechádzali z čísla „99“ na číslo „00. Katastrofické scenáre hovorili aj o možných výpadkoch či dokonca haváriach elektrární, pozemnej a leteckej dopravy.... Tie sa našťastie nenaplnili, jednak preto, že štátna správa zaplatila slušné peniaze na prevenciu prípadných komplikácii, hlavne však z toho dôvodu, že počítačová technika a iná elektronika rýchlo zastaráva, a pri väčšina z nej bol predpoklad, že nebude problém á la rok 2000 zvládať. Po rokoch sa rôzne antivírové a it firmy samé priznali, že strach okolo Y2K aj umelo vyvolávali, nakoľko im to robilo krásne zisky. K tomu sa už nedá nič viac dodať.

Zblbnutý internet

Prišli aj vám poplašné maily ako sa to celé 21.12.2012 udeje? Že si treba narobiť zásoby vody, jedla a sviečok na minimálne štyri dni, keď bude naša Zem prechádzať cez nulté galaktické pásmo. Nebude elektrina, nebudete nič počuť ani vidieť... a podobné bláboli. Väčšina to v dobrej viere preposielala ďalej, ako dôležitú informáciu hodnú záchrany života . Aj v dôsledku toho nastala na celom svete panika. Svoje k tomu pridali média v podobe vyhlásení rôznych pošukov, ktorí zaručene a exkluzívne iba tomu a tomu médiu povedali pravdu, čo sa vlastne stane. V tom lepšom prípade ľudia nakupovali, vodu, konzervy, zbrane. V tom horšom vopred budovali alebo kupovali bunkre na prežitie súdneho dňa. V tom najhoršom si to pekne v rámci svojej sekty pekne na lúčke spoločne „hodili“. A biznis so strachom utešene prekvital. Ľudia kupovali, predajcovia zásobovali trh „balíčkami prežitia“, oblbovanie vo veľkom štýle ako vyšité. Strach vyrába peniaze, a nielen v tomto konkrétnom prípade. 


Mayovia sú v tom nevinne
Títo geniálni matematici a astrológovia zostavili aj zložitý mayský kalendár. Bez počítačov či výkonných ďalekohľadov. Dátum 21.12.2012 tam skutočne bol uvedený... ale naozaj ako koniec sveta? Stačilo, aby to niekto takto zle interpretoval a bolo. Chybný výklad nie je nič nové, čím starší dokument alebo jazyk, tým je väčší predpoklad na jeho nepresnosť. Veď taká biblia je oveľa mladšia ako mayský kalendár a koľko sa tam nájde chýb. Mayovia len poukázali na ukončenie jedného dlhého cyklu. 


Začína sa zlatý vek?
Mám vo svojom okolí človeka, s ktorým som na túto tému hodil zaujímavú debatu. Už roky sa venuje meditáciam, duchovnému poznaniu, vnímaniu kozmickej energie... Jeho nenútené vysvetlenie mi prišlo celkom prijateľné. Ako senzibil napríklad cítil 21.12.2012 naozaj zmenu energie.
Človek je tvor viacdimenzionálny, ktorý postupne zameral svoje vnímanie len na tú materiálnu časť bytia. Duchovno sa vytrácalo (nemyslím modlenie sa ), nevenovala sa mu až taká pozornosť, vytrácali sa staré poznatky a vedomosti. Primitívne národy mali a majú o vesmíre také presné informácie, ktoré my teraz objavujeme len s najmodernejšími prístrojmi. Rôzne zatmenia, dráhy planét, obehy vesmírnych telies a pod. Predpovedali blízku aj vzdialenú budúcnosť, nám sa ledva podarí trafiť počasie na týždeň dopredu. Zmenou cyklu sa začala aj postupná zmena ľudského vnímania. Nebude to však zmena, ktorá sa udeje celoplošne v priebehu jednej minúty u každého človeka. Má to byť postupné, pozvoľné. Ľudia zaslepení hmotnými statkami, peniazmi a kariérou tieto impulzy skoro ani nepostrehnú. Otvorenejšie a vnímavejšie osobnosti to budú cítiť skôr. Po práve skončenom železnom veku má teraz nastať vek zlatý, v zmysle duševného rozvoja ľudstva, so všetkými pozitívami čo k tomu patria.
Neviem, či som to napísal dostatočne lopatisticky, ale na pochopenie to chce len čas, a pozerať sa na svet pozitívne s otvorenou mysľou.


Čo nás vystraší nabudúce?
Logicky ma napadajú iba tri možnosti: 1. Starý dobrý asteroid, ktorý sa len tak z ničoho nič vynorí z hĺbky vesmíru 2. Naštvaná príroda, ktorá nás z posledných síl zmetie vetrom a dažďom, alebo 3. Celosvetová jadrová vojna. Pri poznaní ľudstva sa viac prikláňam k možnosti 3. Alebo nejaký iniciatívny mantinel niečo nájde v starých rukopisoch, a nové bububu tu máme za pár rokov opäť. Bude o čom písať, a ... minimálne to bude dobré pre biznis.

Autor: Myshoun, 27.12.2012
Foto: fanpop.com