pre mužov

Deväť filmových „čističov mozgov“ pre chlapov – no. 2

Normálny chlap telenovely nepozerá, romantické a rodinné komédie ticho pretrpí, ale kultúru má rád. Preto si v tichu a pokoji rád vychutná niečo mužské. Čím viac zábavy, sexu a dialógov koktavých želiez, tých lepšie. Tak chuťoviek opäť ponúkam v mne typickom „zrecenzovaní“. V preklade, nečakajte žiadne hlboké intelektuálne žvásty.

Prci, prci, prcičky: Stretávka
(American Reunion, komédia)
Réžia: Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg
Hrajú: Jason Biggs, Alyson Hannigan, Chris Klein, Thomas Ian Nicholas, Seann William Scott, Mena Suvari,  Tara Reid, Eddie Kaye Thomas, Jennifer Coolidge, Eugne Levy ...

Tak poďme teda prci: Kto sa namotal na predchádzajúce diely, tak tento nemôže rozhodne ignorovať. S narastajúcim číslom „prci“ filmov logicky napadne obava, či ďalší diel nebude iba z núdze cnosť, teda iba filmom pre film. Chyba. Tento diel má stále šťavu a niekoľkokrát vás dovedie k výbuchu smiechu. Stará partia trochu zostarla, pribrala, pomenila stavy, ale stále vie zaujať.

Hodnotenie: Takúto pomaturitnú stretávku by ste chceli zažiť aj vy. Stiflerove kraviny stále majú niečo do seba, takže 7+/ 10 PS: Finchova mama ruleeeeez! A nesklamala ani tá Stiflerova.


Nedotknuteľní
(Intouchables, komediálna dráma)
Réžia: Olivier Nakache, Eric Toledano.
Hrajú: François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny, Audrey Fleurot, Clothilde Mollet,


Do práce brácho: Spojenie ochrnutého francúzskeho aristokrata a čierneho chlapca z predmestia? To vonia dobrým príbehom a zábavou. V čom už len zásadne môže pomôcť ošetrovateľ zverenému dôchodcovi? Okrem hygieny, nakŕmenia, obliekania.... Odpoveď je jednoduchá, naučí ho opäť žiť. A v tom je tento film výborný. Od smiechu, cez smútok s trochou ľútosti., opäť k smiechu.    

Hodnotenie: Skvelé herecké výkony, skvelý scenár. Tento film z vás dostane emócie  - 8+/10.


Bourneov odkaz
(The Bourne Legacy, akčný thriller)
Réžia: Tony Gilroy
Hrajú: Jeremy Renner, Edward Norton, Rachel Weisz, Oscar Isaac, Joan Allen,

Môj odkaz: Tejto akčnej sérii sa nedá povedať nie. Zápletku filmári vymysleli naozaj šikovne a tak po likvidácii programu Treadstone v predchádzajúcom diely Bournovo ultimátum sa objaví podobný nežiadúci nezmar Aaaron Cross. Šéf tajných operácii sa však jeho láska k životu veľmi nezdieľa, a tak som mal miestami pocit, že každý chce zabiť každého, čo scenár a náboje z rekvizitárne dovolia. Do toho sa zamieša vedkyňa, programovateľné lieky, zdrojový vírus a adrenalínové výlety po svete môžu začať.

Hodnotenie: Chýbali mi tu dve veci. 1. Klasický Jason Bourne v podaní Matta Damona. Hoci herec Jeremy Renner zahral Aarona Crossa skvele, ten Matt tu chýbal.  2. Ešte také cca dve akčné scény by filmu neuškodili. Bournovečka, máš to u m mňa za 7 +/10.



Útek z MS-1
(Lockout, akčný sci-fi thriller)
Réžia: James Mather, Stephen St. Leger
Hrajú: Maggie Grace, Guy Pearce, Peter Stormare, Vincent Regan, Tim Plester, Lennie James,

 

Vaše rozkazy: Kúsok nad Zemou exituje kozmická basa pre tých najhorších zmrdečkov, čo kedy opustili slušné správanie. Na kontrolu sa tam vyberie prezidentská dcérenka (jasné že toho Spojených štátov). Ono sa to trochu zvrhne a zrazu sú všetci väzni voľní, získajú kontrolu nad väzením, a milostivá slečna je rukojemníčka bande vyšinutých nie zrovna vysokoškolákov. Preto vyšlú agenta Snowa, aby ju zachrániť. A ako sa to skončilo, to si už pozrite milé deti sami ... alebo radšej nie.. veď lepších filmov je kopec.. 

Hodnotenie: Otrepaná zápletka, vďačná téma technológii budúcnosti, vesmírna basa, sem tam pokus o humor, hlavný hrdina sa hrá na drsňáka. Béčko ako vyšité, raz za život to vidieť bohato stačí. To je takých 4 /10.


Avengers: Pomstitelia

(Avengers, sci-fi, akčný)
Réžia: Joss Whedon
Hrajú: Robert Downey Jr., Jeremy Renner, Scarlett Johansson, Chris Evans, Samuel L. Jackson, Chris Hemsworth,

Hor sa do záchrany sveta: Na úvod sa hodí dať informáciu, že komiksový žáner mi nič nehovorí. Je mi šuma šuf akí super sú všetci tí dokonalí hrdinovia v tých smiešnych celotelových legínach. Jeden lieta rýchlosťou nasratého práškovacieho lietadla, druhý všetko mláti kladivom z Baumaxu, a ďalší hádam naspamäť pozná autobusový grafikom medzi Vrútkami a Hornou Maríkovou... Po Hulkovi, Iron Manovi a nagélovanom ofinkáčovi á la Captain America som vedel, do čoho idem, a táto partička je našťastie celkom pozerateľná.

Hodnotenie: Zápletka znesiteľná, herecké výkony celkom slušné,  špeciálne efekty dopĺňali to, čo mali a veľmi dobre. Fanúšikovia komiksu asi kvíkali blahom. Nech to para tlačí – 7+/10.


Černobyľské deníky
(Chernobyl Diaries, horor, thriller)
Réžia: Bradley Parker
Hrajú: Jesse McCartney, Jonathan Sadowski, Olivia Dudley, Devin Kelley, Nathan Phillips, Ingrid Bolsø Berdal, Dimitri Diatchenko

Zdrávstvujte v Pripjať: Pár veselým turistom sa zunovali bežné pamätihodnosti a na naliehanie jedného z nich vyskúšajú  niečo extrémnejšie. Po Luníku 9 je týmto miestom jednoznačne ukrajinské mesto Prijpať. Podnikaný ex člen špeciálnych jednotiek ich tam prepašuje a začne boj za zážitkami... a potom aj o holý život. Nasleduje nielen medzidruhová gastronómia, ale aj prekvapujúci koniec.

Hodnotenie: Charakterizoval by som to ako taký soft horor, určite sa po ňom nebudete báť ísť večer sami na záchod. Téma jadrovej katastrofy v Černobyle stále láka, to je fakt. K tmu sa namieša partička turistov, partička zmutovaných zvierat, dve partičky zmutovaných ľudí a ukrajinský prístup k veci, tak zrátane a podčiarnuté to máme za 6 /10.


Kill Buljo
(Kill Buljo: The Movie, paródia)
Réžia: Tommy Wirkola
Hrajú: Stig Frode Henriksen, Tommy Wirkola, Natasha Angel Dahle, Linda Øverlie Nilsen, Jørn Tore Nilsen

Daj ho dole: Starší nórsky kúsok na ktorý som natrafil iba náhodou. Upozornenie na úvod – kto nevidel tarantinovku Kill Bill, nech s týmto ani nezačína. A komu vadí fekálno - stupídny humor, nech to vypne tiež. Je to viditeľne nízkorozpočtová paródia na skvelý originál, ale má gule. Bolo pár miest, kde som si povedal – „Oni na niečo určite fičia, a nerobí im to dobre, lebo toto normálna hlava nevymyslí“.

Hodnotenie: Niektoré scény pekne dotiahnuté, iné s prehľadom odfláknuté. Na tento typ filmu musíte mať jednoducho v danej chvíli náladu.  Pokojne ma Buljo aj zabi, ale dávam 5/10.



Underworld: Prebudenie
(Underworld Awakening, akčný fantasy horor )
Réžia: Måns Mårlind, Björn Stein
Hrajú: Kate Beckinsale, Charles Dance, India Eisley, Michael Ealy, Stephen Rea,

Cica, necer na mňa zúbky: Od štvrtého dielu každého filmového pokračovania vopred neočakávate nič svetoborné. To však neplatí pre Underword. Kačenka Beckinsale nám už síce od prvého dielu trochu zostarla, ale stále je z nej šťavnatá milf, ktorá to v tom obtiahnutom oblečku stále parádne valcuje. Dej nenudí a posúva sa pekne vpred. Upíri a lykani do seba žerú ako za starých čias. Upírska smrtonožka Selene má navyše novú posilu. Tá sa jej bude zodpovedne hodiť v boji proti geneticky vylepšenému lykanovi. A tak kečup lieta na všetky strany.   

Hodnotenie: Od prvej chvíle akčné, pútavé, hodnotné pokračovanie. Podľa konca tipujem, že ešte nejaké to pokračovanie uvidíme. Dávam 8+/10.

 

Macík
(Ted, komédia)
Réžia: Seth MacFarlane
Hrajú: Seth MacFarlane, Mark Wahlberg, Mila Kunis, Giovanni Ribisi, Patrick Warburton,

Plyšák idéš: Čo sa stane, ak malý chlapec nemá žiadnych kamarátov a na Vianoce dostane plyšového  macka? Praje si, aby bol chýbajúcim kamarátom on. A scenár už zariadi, že macko ožije. V detstve je to bez problémov, ale keď má chlapec zrazu 35 rokov, rieši vážnu známosť, a macko je ešte stále s ním, to už zaváňa totálnym úletom. Originálne humorné scény, prepracovaný námet, 

Hodnotenie: To najzábavnejšie čo som v poslednej dobe videl. Macíkové hlášky a úlety vážne stoja za to, a doslova si ho zamilujete. Postupom filmu už na neho nepozeráte ako na hračku, ale ako na jedného z partie. Originálne humorné scény, uletený námet,  správna dávka sexu. Bez hanby dávam 9/10.


Súvisiace články:


Deväť filmových „čističov mozgov“ pre chlapov

Deväť filmových „čističov mozgov“ pre chlapov – no. 3

Deväť filmových „čističov mozgov“ pre chlapov – no. 4

Deväť filmových „čističov mozgov“ pre chlapov – no. 5

Autor: Myshoun, 21.10.2012