blogy

Chcete ma nasrať? Tak opäť spustite pochybnú súťaž! (VIDEO)

Nemám vo zvyku sa zapájať do online súťaží. Ale keďže v tejto to zaváňalo videom a kreativitou, tak som urobil výnimku. Rýchlo som zohnal potrebné rekvizity, domyslel detaily, celé to nakrútil, poriešil postprodukciu a čakal čo z toho bude. Bolo. Veľké kyslé rozčarovanie!

O čo kráča?
Silný štatút hovorí...
„Súťaž „Viete o citrónoch svoje?“ (ďalej len „súťaž“) sa uskutoční v čase od 0:00:00 hod. dňa 12.06.2011 do 23:59:59 hod. dňa 1.07.2011 na stránke www.ocitronoch.sk (ďalej len „stránka“). Ukončenie prijímania súťažných videí a online hlasov cez web v zmysle tohto štatútu je deň 1.07.2011. Za včas vložené video a včas priradený hlas v zmysle tohto štatútu sa považujú tie videá a hlasy, ktoré budú pridané na web najneskôr do 23:59:59 hod. tohto dňa.

Ktorý amatér toto dostal na starosť?
Pozorné oko našlo chyby v rokoch. Ale prečo je na jednom mieste je uvedený rok 2011 (štatút), inde 2012 (na webe) a videa sa schvaľovali adminon v rozmedzí od 12.6. 2012 – 1.7.2012? A v pravidlách čítate ďalšie klasické súťažné kecy a nakoniec záver: Dostupnosť pravidiel súťaže: Úplné pravidlá súťaže v aktuálnom znení sú po celý čas konania súťaže k dispozícii na internetovej stránke www.ocitronoch.sk. V Bratislave, dňa 11.6.2012.

Tu mi niečo smrdí...
Hneď po vyexportovaní videa som ho uploadol na stránku. To bolo v sobotu 23.6. 2012. Nečakal som, že to bude schválené na počkanie, veď aj admin je len človek. Hoci som vedel, že každou hodinou sa dostávajú súperi do výhody, bral som to športovo. Nedeľa žiadna zmena. Pondelok 25.6.2012 nastalo veľké očakávanie. Bolo pridaných pár videí, no moje ani omylom. Ok, možno pri uploade zlyhalo pripojenie. Večer som pridal som video 2x po sebe. Navyše cez YouTube som oslovil užívateľa „Moje citróny“, ktorý ich na server zjavne pridáva so slušnou otázkou, kde je v mojom prípade problém. V utorok som opäť pridal video z iného miesta. Opäť boli pridané nejaké videá.... a pozorné hlavy tušia, že to moje veru nie. Posledný pokus s pridaním bol vo štvrtok 28.6.2012 večer. A stránka vyhlásila čistý hetrik v ignorovaní príspevku. A to ma definitívne presvedčilo, že si to zaslúži nasratý článok.


Pri videu mi nešlo o dokonalé technické spracovanie, nakoľko na to nebola vhodná technika a ani čas, ale o pointu. Ale z nejakého dosiaľ mne neznámeho dôvodu nebolo ani len uverejnené na súťažnej stránke, tak to riešim cez svoj profil na YouTube...



(Pri nakrúcaní videa nevyšiel ani jeden citrón nazmar. Postupoval som v duchu ranného kapitalizmu aplikovaného na bežných zamestnancov, vyšťaviť do poslednej kvapky a zahodiť)


Opadla pena, ostala len horká pachuť
Kašlem na ceny, kašlem na celý Heineken - jediné o čo mi v tomto prípade ide je - PRINCÍP. Ak už si niekto dá tú námahu a niečo vytvorí, nedajbože sa slušne opýta na problém, tak sa na strane usporiadateľa nenájde nikto, čo by hodil nejakú odpoveď.  Stačilo niečo v zmysle „ Vaše video nie je v našej databáze, pokúste sa ho prosím pridať ešte raz“ alebo niečo drsnejšie v štýle „Feši, s takou kravinou môžeme ísť akurát tak mučiť basmanov do tretej nápravnovýchovnej skupiny, ty už videá nerob, radšej čítaj knižky..“ Slovom aspoň nejaké búúú. Ale ani video, ani odpoveď – tak to mi vážne smrdí primitivizmom a amatérizmom.


Radler mám rád, ale ešte na dlhú dobu zostane v ústach pri ňom zbytočne horká príchuť.

PS: 1: Želám víťazovi zaslúženú odmenu
PS: 2: Som zvedavý, koľko prispievateľov skočilo rovnako ako ja.

myshfoto

Lemonwood

© 2012 Myshoun


Autor: Myshoun, 3.7.2012