18+

Toto chcú ženy na prvom rande!

Kto sa pýta, ten sa dozvie. Svoje odpovede mi tak poslali mladé žabky, aj životom ostrieľané ženy. Moja otázka na ne bola jednoznačná „Ako si predstavujú ženy ideálne prvé rande?“ Tak hor sa do čítania, aby tie „prvé“ rande boli čo naj pre obe strany....

Len tak informatívne: Odpovede som nechal v pôvodnom znení bez štylistických úprav, zeditovaná bola iba diakritika.


1. Prvé rande si predstavujem na mieste, kde sa dvaja ľudia vedia aj porozprávať (kaviareň, prechádzka v parku) Určite nie na hlučnom alebo zadymenom mieste. Muž má byť gentleman, má vedieť aspoň základné pravidlá správania  (otvárať dvere...), ale zasa ani preháňať by to nemal. Mal by sa správať sebaisto, ale s mierou, a mal by vedieť hlavne rozosmievať dievča počas celého večera.
Čo sa týka prvého bozku, najlepšie je, keď sa stane počas večera, prirodzenou cestou, nie ako to býva vo filmoch "pred domom"... Jednak je to už otrepané, a keď to muž nechá na poslednú minútu večera, ja osobne by som sa už vystresovala až až... neviem ako to by to skončilo.
Dobrý bod je, keď ma muž pozve na pár drinkov, aby bola situácia "uvoľnená". Určite nie je vhodné pokúšať sa o niečo viac, ako len bozk. Tieto veci by malo potom už riadiť dievča.. Čo mi chýbalo na rande - boli komplimenty. Muž by nemal zabúdať na komplimenty, je to veľmi rozhodujúca vec na prvom rande. Keď je muž šikovný, účet zaplatí nenápadne pri bare, aby nevznikla tá trápna situácia, keď príde čašník s účtom a obaja sa snažia vyťahovať peňaženky.


2. Chce to nejaké živšie miesto, ako reštaurácia, bar, potom prípadne diskotéka, ak ide o tančivší par :)Čo sa týka mňa, tak sú dve veci: slušný a vtipný (plus tie ďalšie, ktoré pokladám za samozrejmé - vypratý atď.)Nnežnosti môžu byť, ale spontánne, nenásilné, kam až zájdu, záleží od okolnosti.

3. Ideálne rande? Miesto: Kdekoľvek, kde sa s novým objavom cítiš dobre. Činnosť: napr. nejaká výstava, pri ktorej sa dá rozprávať a keď ťa partner nezaujme, tak sa dá "iba" pozerať. Muž má byť taký ako je. Možno by nemal veľa hovoriť o tom, aká bola jeho predošlá. Nežnosti na prvom rande si neprosím, pokiaľ by nešlo o jednodňovku ;-)
Osobne nestojím ani o romantiku, ale to som ako žienka asi výnimka.  Jedno strelené prvé rande ma ešte napadlo: kúpalisko. Na vlastné oči sa presvedčíš, či ti vyhovuje nielen charakter ale aj postava, či sa náprotivok cíti dobre aj vode :-) Výhoda: Žiadne kvety, iba pozvanie na zmrzlinu a vyprávať sa dá o všetkom možnom.


4. Ak mám pravdu povedať, tak som si nikdy nestavala vzdušné mosty. Isto každú ženu poteší galantný muž, ktorý je v tej chvíli ochotný pre ňu urobiť čokoľvek. Neexistuje univerzálny recept, ako na to. Aby človek uspel, to musí zaiskriť... a ak sa tak stane, potom ani jeden z nich nerieši, či nežnosti, bozky a ba či niečo viac.
Muž by mal byť ohľaduplný a nie hneď po piatich minútach chytať ženu za ruku a hladkať ju a pod. Isto by dostala strach a rýchlo zdupkala. Je fajn, ak je naozaj spoločenský, nerozpráva o trápeniach a hlavne sa snaží načúvať (alebo by sa mal aspoň tak tváriť), lebo ak ju nepočúva, tak nekomunikuje a je to opäť v... Je dôležité koho človek stretne, a v takej chvíli. Vôbec netreba hľadať recept, ako na to, lebo ono to príde samo a pretvarovať sa nemá zmysel, tá druhá polovica na to veľmi rýchlo príde. Tak "lovu zdar MUŽI"!!!

5. Moje posledné „prvé“rande bolo v Bratislave s mojim súčasným manželom. Myslím, že to bolo fajn, i keď človek nevie, čo má očakávať úplne na začiatok. Ja som nikdy nemala veľké očakávania, lebo tie nasledujú aj veľké sklamania. Mne sa páčil jeho prístup, nie príliš "zhurta". Musím povedať, že pomalé spoznávanie sa, je asi najlepšie. A určite bol veľký gentleman. Priniesol kyticu červených ruží a to je určite veľké plus, aspoň u mňa! Ja som veľký romantik, potom večera pri pohári vínka a veľa, veľa otázok, spoznávanie sa, čo sa komu páči, čo očakáva od života a tak... Maznanie na začiatok, tak to asi nie. :-)

6. Pri pomyslení na prvé rande ma ako prvé slovo napadne "nevtieravosť". Musí to byť spontánne, milé, zoznamovacie stretnutie. Žiadne vychvaľovačky, nafukovanie a predvádzanie sa. Malo by ísť o stretnutie, kde by sme sa mali trosku viac spoznať zo súkromia, zistiť koho čo teší, baví, zaujíma :-)))
Miesto: Nejaká príjemná kaviareň či reštaurácia s dobrým jedlom pripadne vínkom. Môže byť aj kreatívnejší nápad zo strany muža, určite by som to ocenila :-) Nežnosti by som na prvom rande radšej vynechala, aj keď nikdy nehovor nikdy!!!
Čo ak je to láska na prvý pohľad? Ak medzi dvomi ľuďmi prebehne tá povestná iskra, neexistujú žiadne pravidlá. Ale aj tak si myslím, že nežnosti na prvom rande by ma skôr odradili a mohlo by to vo mne vyvolať dojem, že nemá o mňa vážny záujem, ale skôr že sa chce so mnou iba "zabaviť" ... ;-)

 

English version: This is what woman wants on a first date


Odporúčané články:

Ženy radia ženám: Ako potešiť svojho chlapa domácim striptízom?

Erotogénne zóny podľa znamení

Anketa: Kedy sa ženy najradšej milujú?

 

Autor: Myshoun & kamošky, 26.9.2011
Foto: meaning-of-love.com